azért a bikinik jobbakNem tudom, mit van úgy oda mindenki a kánikulától, a Combinón meg a 86-oson tényleg baromi büdös van, az igaz, de a kisnyugdíjasoknak legalább van mit a homlokukról a száraz kenyérre csepegtetni, és közben azt képzelhetik, szalonnazsír, tábortűzön olvadt szalonnazsír az. Most mondja valaki, hogy válság van.

A vertikális izzadtságcsíknak az Armani ing sem szent, még a legdurvább szemfestékre is szarik a nyár, elmossa, mint Kovács 2 János hajperformanszát a Zsigmond téren az óbudai monszun. Mindegy neki, hogy Szűcs Erika, Budai Bernadett vagy éppen SegíthetekZsuzsiPénztáros. A büdösbunkó ráadásul akkor is büdös, ha elegáns sajtótájékoztatót tart. Az meg, hogy bunkó, eddig sem volt kétséges.

Végig lehet nézni az ezredik fókuszriportos felmérést és olvadt mokkát az úvébé sugárzásról, meg hogy a forróságban nem megy úgy a szeksz, nem megy úgy a munka, csak a hasatok, az megy, mert szalmonellás fagyit zabáltok álló nap bazmeg. A coccus helyett irány pina coladát vedelni Almádiba vagy a Palára – mondja álmaink Magony Szilviája álmaink Nap-Keltéjében -, szanzsan lehet ott is befosni a kelleténél három számmal kisebb bikinik láttán, ugye-ugye, nem is kell már a pimpós pisztácia.

Stratégiailag is jól jön a meleg, nyilván a délibábra hajazás szándékával sütik éppen mostanában el a 200 milliós kormányzati honlapról szóló infót, a meleg miatt nemcsak a szeksz, az emlékezés is nehezebb. El lehet képzelni, mennyi ideig fizethető ekkora összegből tucatnyi gép és gyorsírónő, még szplitklíma meg fagyigép is jutna az irodába, plusz szolgálati combfix. Azt meg már a tőről metszett demagóg mondatja csak velem, hogy uramisten, hány közintézményt lehetne ennyiből akadálymentesíteni kerekesszékileg mondjuk, hogy aztán a kormányszóvivő – ha nem is kétszáz milliós felületen, csak valami ócska blogon, de – mellverve (Budai esetében ez lényegesen látványosabb) mondhassa, hogy megcsináltuk, magyarok, és még arra is maradt zsé, hogy az első száz pályázó kerekesszékét sötétkékről feketére dukkózzuk át.

Azért a Vatikánban is hot a vedör, na, és hát úgy látszik, nemcsak a zördög. Vagy de. De akkor meg gáz van:

Róma, 2008. június 27., péntek (MTI/Reuters) – XVI. Benedek pápa nem a Prada divatház által diktált trendet, hanem Jézus Krisztust követi – szögezte le a Vatikán hivatalos lapjában arra reagálva, hogy a médiában hosszú ideje azt találgatják: vajon a katolikus egyházfő tényleg a világhírű milánói divatcég cipőjét viseli-e.

Az Esquire című amerikai magazin tavaly nyáron a világ legelegánsabb férfiúi közé sorolta a katolikus egyházfőt, aki vörös bőrcipőjével kiérdemelte a legjobb kiegészítőt viselő férfinak járó különdíjat is. Divatszakértők szerint a különleges egyházfői lábbeli a Prada divatházban készült.

Mivel a média azóta is rendszeresen foglalkozik XVI. Benedek öltözködésének elemzésével, az Osservatore Romano szükségesnek érezte, hogy megszólaljon az ügyben és cáfolja a pápai cipő márkájáról elterjedt híreszteléseket.

A lap “felületes” lépésnek nevezte, hogy a pápát a legjobban öltözött férfiak közé sorolták, és úgy vélte, hogy ez a hozzáállás “nagyon is jellemző jelenlegi korunkra, amely hajlamos mindent közhelyszerűvé alacsonyítani és képtelen megérteni a lényeget”.

A Vatikán hangsúlyozta, hogy XVI. Benedek cipője, illetve a szintén nagy feltűnést keltő, díszes kalapjai hagyományos pápai viseletek, és semmi közük a pápa hiúságához.